مقاله

10 تا از دلایل سوختن لامپ های ال ای دی + راهکار

10 تا از دلایل سوختن لامپ های ال ای دی + راهکار

لامپ های ال ای دی LED : احتمالا امروزه با لامپ های ال ای دی برخورد داشته اید ، میتوان گفت امروزه این لامپ ها تبدیل به جایگزینی برای محصولات روشنایی قدیمی شده اند و در حال گسترش در تمام کل بازار هستند.

در حال حاضر و امروزه یکی از با کیفیت ترین لامپ های موجود در بازار ، لامپ های ال ای دی هستند که به نسبت طول عمر بالایی دارند ، اما خب ممکن است این لامپ های با کیفیت بنا به دلایلی بسوزند ؛ دلایل مختلفی برای سوختن لامپ های ال ای دی وجود دارد.

در این مقاله از وب سایت فروشگاهی آرامست قصد داریم به بررسی دلایلی که ممکن است موجب شوند تا لامپ های ال ای دی بسوزند بپردازیم ؛ پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

لامپ ال ای دی LED چیست ؟

لامپ های ال ای دی درواقع از یک یا چند مجموعه ای از ال ای دی تشکیل شده اند ، تا در کنار یکدیگر شدت نور و رنگ مورد نیاز را تامین کنند ، که این نوع نه تنها برای تامین نور و روشنایی به کار میروند ، بلکه به عنوان لوازم تزئینی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. فناوری های LED نسبت به فناوری های قدیمی دارای عمر بیشتر و طولانی تری هستند و همچنین به محیط زیست هم ضرری وارد نمیکنند.

همین مشخصات موجب شده است تا این فناوری به سرعت جایگزین سایر منابع روشنایی شوند.

درواقع ال ای دی ها تنها برای لامپ به کار نمیروند ، بلکه از این ها برای ساخت چراغ های راهنمایی و رانندگی ، ساعت های دیجیتالی ، صفحات نمایشگر تلفن های همراه ، لوازم های صوتی و تصویری و لوازمی نظیر اینها استفاده میشود.

LED نوعی دیود است که از خود نور ساطع میکند ، درواقع روز به روز فناوری ال ای دی پیشرفته تر میشود ، میتوان از نسل های بعدی ال ای دی فناوری های SMD و COE را نام برد ، که این ها با ترکیب تعدادی ال ای دی ساخته شده اند و خب مسلما کارایی بهتری را به نسبت دارند. امروزه بیشتر لامپ های ال ای دی که در بازار موجود است بخشی از فناوری SMD هستند.

 

10 تا از دلایل سوختن لامپ های ال ای دی LED + راهکار

 

دلایل سوختن لامپ های ال ای دی

همانطور که گفتیم ممکن است لامپ های ال ای دی پس از مدتی بسوزند و یا نور آنها کمتر شود. یکی از اصلی ترین دلایلی که میتوان گفت موجب سوختن لامپ های ال ای دی میشود ، نصب نادرست آنهاست و یا استفاده کردن از متریال های بی کیفیت برای چیت لامپ های ال دی میتواند از دلایل دیگر سوختن این لامپ ها باشد.

در ادامه مقاله ، اصلی ترین دلایلی که موجب سوختن لامپ های ال ای دی میشود را بررسی کرده ایم :

 

1 _ ولتاژ ورودی بالا

بالاترین دلیلی که میتوان گفت موجب سوختن لامپ های ال ای دی میشود ، آن است که این نوع لامپ ها ورودی های ولتاژ و نوسانات ولتاژ بسیار زیادی دارند ؛ بنابراین بهتر است تا این نوع از ولتاژ 220 ولت استفاده کنند. اگر سطح و مقدار ولتاژ آنها پایین تر و بالا تر باشد ، ممکن است باعث سوختن لامپ شود.

 

2 _ توان مصرفی خیلی بالا

از مهم ترین دلایلی که میتواند باعث شود تا لامپ های ال ای دی بسوزند ، میتوان به به این موضوع اشاره کرد که این لامپ ها توان مصرفی بالاتری دارند. اگر توان مصرفی لامپ شما بالاتر از 50 وات باشد ، ممکن است لامپ به علا گرمای بیش از حد بسوزند ، و اگر این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که اگر قصد دارید لامپ های LED سوخته را خودتان تعمییر کنید ، باید مهارت کافی را در این زمینه داشته باشید ، زیرا این لامپ ها بسیار حساس هستند.

 

3 _ دمای زیاد در محیط

اگر ال ای دی ها در دمای بیش از حد محیط قرار گیرند ، طول عمر آنها کاهش خواهد یافت و در نتیجه موجب سوختن آنها خواهد شد. تراشه های لامپ های ال ای دی در یک محفظه کاملا بسته قرار دارند که باید با توجه به این شرایط راهی برای خروج گرمای چیپ های LED وجود داشته باشد ؛ پس عدم تبادل درستی گرما یکی دیگر از ذلایل سوختن لامپ های با فناوری ال ای دی است.

 

4 _ سوکت یا سرپیچ قدیمی

یکی از مهم ترین و رایج ترین دلایل سوختن ال ای دی ها ، فرسوده بودن و یا خراب بودن سر پیچ ها استو. معمولا سر پیچ های لامپ پس از مدتی استفاده ، قدیمی و فرسوده میشوند و همچنین موجب به وجود آمدن تغییراتی در آنها نیز خواهد شد ، که در این صورت نمیتوان اتصال درستی را انجام داد. برای ابنکه از این مشکل جلوگیری کنید ، بهتر است پیش از عوض کردن لامپ ها ، سرپیچ های آن را بررسی کنید.

 

5 _ گرمای بیش از حد

خود LED ها در هنگام کار گرما تولید میکنند و اگر جوری طراحی نشده باشند که بتوانند گرما را دفع کنند ، لامپ بیش از حد گرم میشود که منجر به سوختن آن خواهد شد. وجود گرمای بیش از حد میتواند موجب شود تا تراشه های موجود در لامپ های ال ای دی آسیب ببینند که در نهایت باعث از کار افتادن آن خواهد شد.

 

10 تا از دلایل سوختن لامپ های ال ای دی LED + راهکار

 

6 _ نوسانات ولتاژ یا نوسانات برق

LED ها به نوسانات ولتاژ بسیار حساس هستند که اگر زمانی نوسانات برق و یا منبع ولتاژ آنها سازگار نباشد ، باعث میشود تا مدار های درایور و یا تراشه های ال ای دی ، آسیب ببینند و بسوزند.

 

7 _ طراحی نادرست و نامناسب درایور

کار مدار راه انداز لامپ های ال ای دی (LED) آن است که ، جریان های الکتریکی را به ال ای دی ها میرسانند ، که اگر طراحی درایور ها برای الزامات منحصر به فرد LED ها نباشند ، باعث میشود تا جریان نامناسب جریان پیدا کند و با به وجود آمدن خرابی ، در نهایت موجب سوختن آن شود.

 

8 _ نصب نادرست

یکی دیگر از دلایل خرابی و سوختن لامپ های LED ، نصب نادرست آنها است . برای مثال میتوان گفت اگر لامپ شما به درستی ایمن نشده باشد و یا اتصالات الکتریکی آن شل باشد ، میتواند موجب متناوب شدن منبع تغذیه شده و گرمای بیش از حدی را تولید کند که این موضوع به مرور زمان به لامپ آسیب میرساند.

 

9 _ قطعات معیوب و یا بی کیفیت

LED ها از قطعات و اجزای مختلفی تولید شده اند ، قطعات آنها شامل درایور ها ، تراشه های ال ای دی ، مقاومت عا و خازن ها است. اگر کیفیت هر یک از این قطعات پایین باشد ، و یا شامل نقض های تولیدی باشد ، نمیتوانند به درستی عمل کنند و در نتیجه این موضوع موجب خرابی زود هنگام آنها خواهد شد.

 

10 _ عوامل محیطی

یکی دیگر از عواملی که باعث سوختن چراغ های LED میشود ، عوامل محیطی است. چراغ های ال ای دی به مراتب دوام و طول عمر بیشتری نسبت به لامپ های رشته ای سنتی دارند ؛ اما خب همچنان با این وضعیت هم میتوانند در شرایط محیط زیستی سخت قرار بگیرند . از دلایلی که میتواند موجب کاهش عمر ال ای دی ها شود ، میتوان به رطوبت گرمای بیش از حد ، دما های شدید ، گرد و غبار زیاد و یا ارتعاشات اشاره کرد.

 

 

راهکار های تعمیر لامپ های LED سوخته

اولین روشی که برای تعمیر لامپ های سوخته استفاده میشود ، تعمیر کردن درایور لامپ است. برای انجام این کار تنها کافی است ، درایور را به برق وصل کنید و اندازه ولتاژ خروجی را بررسی کنید ، تا بتوانید میزان سالم بودن آن را بسنجید.

کار دیگری که میتوانید انجام دهید آن است که برد چراغ را تعویض کنید ؛ برای تعویض کرن آن ، بعد از آنکه حباب لامپ را باز کردید و برد قبلی را جدا کردید باید درایور قبلی را هم از بدنه لامپ ال ای دی جدا کنید ، سپس باید سیم های برد جدید را به سرپیچ لامپ وصل کنید .

توجه داشته باشید که تعمیر چراغ ال ای دی سوخته نیاز به مهارت تخصصی دارد ، و بهتر است تعمیر آن را در خانه انجام ندهید. همچنین توجه داشته باشید که هنگام تعمیر چراغ ال ای دی LED سوخته ، باید همه نکات ایمنی را رعایت کنید تا از برق گرفتگی جلوگیری کنید و دچار برق گرفتگی نشوید.

 

 

مقاله پیشنهادی—انواع متریال در آباژور – کاربرد آن

 

 

نتیجه گیری و کلام آخر

همانطور که خواندید ، در این مقاله از وب سایت فروشگاهی آرامست به بررسی دلایل سوختن چراغ های ال ای دی پرداختیم. این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که اگر چراغ های ال ای دی در محیطی نصب شوند که احتمال لرزش داشته باشد ، پس از گذشت مدتی آسیب خواهند دید و در نتیجه موجب سوختن آنها خواهد شد.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای